Vlaar met Aston Villa ook uit FA Cup

Ron Vlaar
Ron Vlaar
ROTTERDAM - Het zit dit seizoen niet mee voor Ron Vlaar en zijn club Aston Villa. De voormalig aanvoerder van Feyenoord werd afgelopen dinsdag door Bradford City uitgeschakeld in de halve finale van de League Cup en moest vrijdagavond afscheid nemen van de FA Cup. In de vierde ronde van het bekertoernooi was Milwall met 2-1 te sterk.
De avond begon nog positief voor de ploeg uit Birmingham. Na ruim twintig minuten spelen zette Darren Bent zijn team op voorsprong. Amper vijf minuten later kwam de thuisploeg alweer op gelijke hoogte via Danny Shittu. In de voorlaatste minuut van de wedstrijd viel het doek voor Aston Villa toen John Marquis namens Milwall de winnende treffer voor zijn rekening nam. Vlaar kwam als aanvoerder het gehele duel in actie.
Ook in de competitie presteert de formatie van coach Paul Lambert ondermaats. Na 23 wedstrijden bezet Aston Villa de zeventiende plaats van de ranglijst met slechts één punt boven de gevreesde degradatiezone. De Engelse club heeft bovendien de meeste doelpunten tegen van alle teams uit de Premier League.