Zeldzame nederlaag voor PKC/Hagero tegen KZ

ROTTERDAM - De korfballers van PKC/Hagero hebben de eerste competitienederlaag van het seizoen geleden. De Papendrechters verloren thuis nipt met 20-21 van KZ/Hiltex. Tim Bakker maakte de winnende treffer voor de bezoekers in de slotfase. PKC blijft wel koploper in de Korfbal League met zeventien punten uit tien duels.
De ploeg van de trainers Jan de Jager en Ben Crum keek vrijwel de gehele wedstrijd tegen een achterstand aan. In de openingsfase namen de gasten een 0-4 voorsprong, maar dankzij een goede fase vlak voor rust van de thuisploeg was het verschil bij rust slechts één punt: 10-11.
In de tweede helft bleef het spannend en kwam PKC twee keer op voorsprong (15-14 en 18-17). Vervolgens was KZ driemaal trefzeker, maar trokken de Papendrechters de stand weer gelijk. Na de 20-21 van Bakker moest PKC het antwoord wel schuldig blijven.