nieuws

Rotterdam Basketbal boekt tweede zege

ROTTERDAM - Rotterdam Basketbal College heeft de tweede overwinning van het seizoen geboekt. De Rotterdamse basketballers waren zaterdagavond in eigen huis te sterk voor subtopper Matrixx Magixx. Het team van interim-coach Arjan de Bruin stuurde de bezoekers uit Nijmegen met een 82-72 nederlaag terug naar huis.
De thuisploeg moest het doen zonder trainer Randy Wiel. De ervaren basketbalcoach werd eerder deze week met hartritmestoornissen opgenomen in het ziekenhuis. Hij wordt kunstmatig in coma gehouden. Verder is weinig bekend over de toestand van de 61-jarige Wiel.
Rotterdam Basketbal nam in het Topsportcentrum pas in het laatste kwart afstand van Matrixx Magixx. De Amerikaanse point guard Anthony Miles was met 22 punten de topscorer van de avond. Zijn landgenoot Cameron Echols volgt met vijftien punten.
Door de zege draagt Rotterdam Basketbal College de rode lantaarn over aan Apollo Amsterdam. Beide ploegen zijn in het bezit van vier punten, maar de Rotterdammers hebben één wedstrijd minder gespeeld. Amsterdam ging zaterdag met 88-66 onderuit op bezoek bij Den Helder Kings.