nieuws

Feyenoord en FC Twente delen de punten

ROTTERDAM - Feyenoord heeft de competitiewedstrijd tegen FC Twente niet kunnen winnen. De Rotterdammers speelden in de eigen Kuip met 0-0 gelijk. Door de remise zakt Feyenoord naar de vijfde plaats in de eredivisie.
Feyenoord was een helft lang de betere ploeg. In de eerste helft kregen Lex Immers en Tonny Vilhena uitstekende mogelijkheden om de score te openen. Immers zag zijn inzet in de 15e minuut gestopt worden door Twente-goalie Nikolay Mihaylov en Vilhena schoot vlak voor rust maar net naast na een prachtige steekpass van Jordy Clasie.
Het terughoudende Twente kroop na rust iets meer uit zijn schulp. Feyenoord was genoodzaakt gas terug te nemen en kon amper nog kansen creëeren. Het hardwerkende Feyenoord gaf verdedigend weinig weg, maar de op scherp staande Immers vergreep zich toch aan Leroy Fer. Door de gele kaart is hij geschorst voor de wedstrijd tegen Willem II.
Het in de tweede helft minder aantrekkelijk voetballende Feyenoord kreeg het uiteindelijk zelfs nog lastig tegen Twente. Clasie haalde een schot van Leroy Fer van de doellijn en Dusan Tadic kon niet lekker uithalen toen hij de bal op een gevaarlijk plek voor zijn voeten kreeg. Tot en met de laatste seconde bleef het spannend in De Kuip. Invaller Ruud Vormer mocht op een ideale plek een vrije trap nemen, maar de middenvelder raakte de Twentse muur. Vlak daarna brak wederom Fer door de verdediging van Feyenoord heen, maar hij kon Erwin Mulder niet verschalken.
Door de puntendeling in Rotterdam is PSV de winnaar van het weekeinde. De ploeg uit Eindhoven is de nieuwe koploper van de eredivisie. FC Twente volgt de Brabanders op één punt. Ajax staat derde, met drie punten achterstand op de koploper. Vitesse en Feyenoord hebben vijf punten minder dan PSV. Bovendien heeft Vitesse een iets beter doelsaldo dan de Rotterdammers, waardoor Feyenoord genoegen moet nemen met positie vijf.
Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Vilhena, Immers (75' Vormer); Achahbar, Pellè, Boëtius (81' Fernandez).
Opstelling FC Twente: Mihaylov; Rosales, Douglas, Bengtsson, Schilder; Brama, Tadic, Fer, Janssen (66' Gutierrez); Castaignos (90' Bulykin), Chadli.