nieuws

NU Discussie: Impact van foto's / Toespraak Beatrix

ROTTERDAM - Die beelden uit Brazilie van die brand in die discotheek: vreselijk. Al die jonge mensen, de angst, de paniek. Het zijn van die beelden die niet meer van je netvlies gaan. De hele dag komen ze terug en vraag je je af of je ze eigenlijk wel had willen zien.
------------------------------------------------------------------------------------
IVM met de toespraak van koningin Beatrix kunt u na zeven uur ook dáárop reageren. Rijnmond Nu gaat langer door. Inclusief uw reacties, die van Frans Weisglas en natuurlijk hoort u de toespraak live op Radio Rijnmond Nu.------------------------------------------------------------------------------------

En zo zijn er vaak foto's in kranten of beelden in het televisie-nieuws die een onuitwisbare indruk op je maken. Die je soms je hele leven bij blijven; denk aan de beelden van die mensen die na de aanslagen op het WTC in New York uit de brandende wolkenkrabber naar beneden sprongen. Of aan de beroemde foto uit Vietnam van het meisje dat naakt en verband door de napalm met haar armen wijd aan komt rennen. Of de foto's van de moord op John Kennedy in Dallas. Dat vergeet je gewoon niet meer.
Welke foto's of beelden staan nog op uw netvlies? En wat doen dat soort beelden met u? Kunt u het aan of bent u zo iemand die het hoofd afwendt en probeert snel weer te vergeten wat u gezien heeft?
Er zijn ook mensen die om die reden geen journaal meer kijken, om te voorkomen dat ze te erg geraakt worden door dat wat ze te zien krijgen. Hoe zit dat met u? Wat doen die beelden met u?
En hoever vindt u mogen de media hierin gaan? Ga er maar vanuit dat heel veel niet geplaatst wordt omdat het te gruwelijk is, maar waar ligt UW grens?

Bel 010 - 436 44 36 of praat mee op deze pagina.

Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. En praat zélf mee! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 17.00 en 19.00 uur.