nieuws

Aflevering 3: Bewegend Beeld

ROTTERDAM - Donderdag 24 januari 17.30 uur is de derde aflevering van Boijmans TV te zien.
Gewoonlijk respecteert beveiliger Arie de grens tussen zijn eigen wereld - die van het museum - en de wereld van de kunstenaar die hij ondervraagt. Maar nu waagt beeldhouwer Boris van Berkum het om de gewijde museumstilte te doorbreken en moet Arie afdalen in het ‘Gat van Cattelan’. In het atelier van Boris ontmoet hij niet alleen de kunstenaar zelf, maar ook de Surinaamse band Ashanti Krioro en ontstaat een met zang en dans doorspekt gesprek over Mama Aisa, voorouderbeelden en de toekomst van de kunst.
Ook rondleider Bregje en haar groep richten zich dit keer op de beeldhouwkunst. De groep doet dat eigenlijk altijd, want het zijn levende standbeelden, die voorbijgangers op het verkeerde been zetten (“ik ben van steen”) en ze vervolgens met een onverwachte beweging opnieuw bij de neus nemen. Logisch dat deze professionals graag willen dat Bregje hen meer vertelt over het levensechte beeld van Maurizio Cattelan, dat in alle afleveringen van Boijmans TV een hoofdrol speelt.
Mandy zit gewoon aan de kassa en denkt bij een standbeeld niet aan goden, voorouderverering, kunst of artisticiteit; zij ziet vooral het koffiebekertje dat, als je er een muntje in gooit, werkt als een knop: Aan - Uit.

Donderdag 24 januari om 17.30 uur (ieder uur herhaald) bij TV Rijnmond.