nieuws

Aflevering 4: Ik zie ik zie wat jij niet ziet!

ROTTERDAM - De vierde aflevering Boijmans TV op donderdag 31 januari om 17.30 uur heet ‘Ik zie ik zie wat jij niet ziet!’ Waarna iedereen natuurlijk dezelfde vraag stelt, namelijk: ‘Wat zie je dan?’.
Mandy ziet vanaf haar balie uit op het enorme paasei van Jeff Koons en spot daarbij ook ineens de paashaas - of is het een konijn? Ze ziet hem wel - ze ziet hem niet - ze achtervolgt het beest en raakt verdwaald op de trappen van een gebouw dat lijkt op het museum, maar het niet is. Het blijkt een plaats te zijn van ziekte en leed: het Oogziekenhuis Rotterdam.
Kees Sol, directielid van het Oogziekenhuis ziet dat echter anders. Hij legt aan Arie - die eerst door een kapotte lamp niet eens ziet wie er in het ‘Gat van Cattalan’ zit - uit dat er zo veel kunst in het Oogziekenhuis te zien is om de angst van patiënten weg te nemen en het genezingsproces beter te laten verlopen. Terwijl Mandy ‘eyes wide shut’ door het Oogziekenhuis dwaalt, banen de oogartsen die Bregje ontvangt zich met gesloten ogen een weg door het museum, om uiteindelijk te blijven staan bij ‘De Blinde’ van de Belgische schilder Gustave van de Woestijne.
Bregje wil graag inzicht krijgen door de specialisten: hoe ziet de wereld er eigenlijk uit voor iemand die blind is? Ziet de blinde wellicht andere dingen; dingen die een ziende niet ziet?al het koffiebekertje dat, als je er een muntje in gooit, werkt als een knop: Aan - Uit.

Donderdag 31 januari om 17.30 uur (ieder uur herhaald) bij TV Rijnmond.