nieuws

Rotterdamse Tranen in première

ROTTERDAM - In de film 'Rotterdamse Tranen' laten vier jongeren zien hoe Rotterdam hen troost biedt en alle verdriet van de wereld doet vergeten. De premiere is in het oude IFFR Hoofdkwartier aan de Gouvernestraat maar gaat onafhankelijk van het festival draaien.
De filmmaaksters, Femke Monteny, Yoka van Zuijlen en Marieke Helmus ontmoeten veel Rotterdamse jongeren tijdens hun theaterproject Wachtende Mannetjes. "Sommigen straalden zo'n positieve kracht uit, dat wilden we laten zien in een film", zegt Monteny.
'Rotterdamse Tranen' laat twee jongens en meisjes tussen de 13 en 18 jaar met totaal verschillende achtergronden zien. Van Zuijlen: "Het zijn geen zielige verhalen over hoe moeilijk de jongeren het hebben in Rotterdam. Integendeel! Ze laten ons toe in hun gedachten en wij hebben daar beelden bij gevonden die de troosteloze stad toch op een wonderschone manier in beeld brengt".
De muziek in de film is speciaal gemaakt door De Machinefabriek en Andreas Suntrop. 'Rotterdamse Tranen' gaat dinsdagavond 29 januari in premiere in De Gouvernestraat. De onfhankelijke film is verder te zien op het OFFR 'Made in Rotterdam' in De Unie donderdag 31 januari, tijdens de Rotterdamse Museumnacht in het Schielandhuis en gaat dit voorjaar draaien in de Rotterdamse metro.