nieuws

3 jaar rijontzegging geëist voor ‘debiel rijgedrag’

Rivierdijk_Hveld_Gdam
Rivierdijk_Hveld_Gdam
ROTTERDAM - Voor de rechtbank in Dordrecht is dinsdagmiddag tegen een 19-jarige inwoner van Sliedrecht vijf maanden cel en 3 jaar ontzegging van de rijbevoegdheid geëist wegens het doodrijden van de 11-jarig Sander Buijk op de Rivierdijk in Hardinxveld-Giessendam in juni 2011.
De Sliedrechter, die net zijn rijbewijs had, reed op 11 juni 2011 met een te hoge snelheid over de Rivierdijk. Volgens botsproeven van het Nederlands Forensisch Instituut reed de Sliedrechter met een snelheid tussen de 63 en 74 kilometer per uur, terwijl 50 er was toegestaan.
Ook getuigen meldden dat de bestuurder ‘stoer’ rijgedrag vertoonde en het leek alsof de bestuurders van twee auto’s elkaar met piepende banden aan het uitdagen waren. Eén getuige sprak zelfs van ‘debiel rijgedrag’.
De vader van de toen 11-jarige Sander Buijk zag het ongeluk voor zijn ogen gebeuren. Sander was onderweg van zijn training bij vv Hardinxveld en was bijna thuis. Hij wilde net de straat oversteken. Sander overleed na de aanrijding later die avond in een ziekenhuis in Rotterdam.
De rechter doet over twee weken uitspraak.