nieuws

Anderlecht stalt Luckermans bij FC Dordrecht

Andreas Luckermans
Andreas Luckermans
ROTTERDAM - Andreas Luckermans speelt de rest van dit seizoen voor FC Dordrecht. De eerstedivisionist huurt de 20-jarige middenvelder voor een half jaar van Anderlecht. Luckermans speelde vorige week nog een oefenduel tegen FC Dordrecht. Hij meldt zich woensdag voor het eerst op het trainingsveld aan de Krommedijk.
'Ik kende FC Dordrecht voorheen nog niet. Maar ik vond het een goed voetballende ploeg,' zegt Luckermans op de officiële website van FC Dodrecht. 'Ze spelen een spel dat goed bij me past. Het gesprek na de wedstrijd maakte een hele positieve indruk op me. Ik heb er zin in om bij Dordrecht te komen voetballen,' aldus Luckermans, die in november nog een stage afwerkte bij Roda JC.
De overgang van Luckermans is het begin van de samenwerking tussen FC Dordrecht en Anderlecht. Na het vriendschappelijke duel van afgelopen vrijdag, dat in een 3-2 overwinning eindigde voor de Belgen, wisselden FC Dordrecht-trainer Theo Bos, voorzitter Ad Heijsman en technisch directeur Marco Boogers uitgebreid van gedachten met Anderlecht-coach John van den Brom.