nieuws

Hofs op huurbasis naar Willem II

Nicky Hofs
Nicky Hofs
ROTTERDAM - Nicky Hofs speelt het komende half jaar op huurbasis voor Willem II. De voormalig middenvelder van Feyenoord maakt de overstap naar Tilburg van Vitesse. In Arnhem komt de eenvoudig international niet meer voor in de plannen van trainer Fred Rutten. Hofs kwam dit seizoen slechts zes competitiewedstrijden in actie.
'We zijn heel blij met Nicky. Hij is echt een meerwaarde voor ons,' zegt Willem II-trainer Jurgen Streppel tegenover Voetbal International. 'Hij weet als geen ander spelers in stelling te brengen en is zelf jaarlijks ook altijd goed voor een paar doelpunten. Daarbij is hij een jongen met gif. Ik denk dat we heel veel profijt gaan hebben van zijn komst. Het aantrekken van Hofs is voor ons echt een buitenkansje,' aldus Streppel.
Hofs maakte in het seizoen 2001/02 zijn debuut in het betaalde voetbal bij Vitesse. De geboren Arnhemmer verhuisde na vier seizoenen naar Feyenoord. In De Kuip stond de 29-jarige Hofs vijf jaar onder contract. In 2010 vertrok hij naar AEL Limassol, maar zijn avontuur op Cyprus liep op niets uit.