nieuws

Feyenoord uitgeschakeld door PSV

ROTTERDAM - Feyenoord is uitgeschakeld in het bekertoernooi. De ploeg van trainer Ronald Koeman verloor in de kwartfinale op bezoek bij PSV. In het Philips Stadion waren de Eindhovenaren met 2-1 te sterk voor de Rotterdammers. Graziano Pellè maakte het enige doelpunt voor Feyenoord. De Italiaanse spits was voor rust trefzeker.
PSV begon sterk aan de wedstrijd met kansen voor Jeremain Lens en voormalig Feyenoord-speler Georginio Wijnaldum. Na twintig minuten was het raak voor de thuisploeg, toen Mertens de inglijdende Joris Mathijsen uitkapte en de bal droog in de verre hoek schoot. Nog geen tien minuten later was het weer gelijk. Atiba Hutchinson dacht de bal over de achterlijn te kunnen laten lopen, maar de verdediger liet zich verrassen door Jean-Paul Boëtius. Zijn voorzet werd door Pellè bij de eerste paal ingetikt: 1-1.
Naarmate de wedstrijd vorderde werd het steeds meer een schaakpartij in Eindhoven. PSV koesterde het meeste balbezit, maar het vond nauwelijks gaatjes in de defensie van Feyenoord. Het was niet verwonderlijk dat de beslissing een kwartier voor tijd viel uit een spelhervatting. Feyenoord-doelman Erwin Mulder kon bij een hoekschop van PSV een schot van Tim Matavz ternauwernood redden, maar in de rebound was Van Bommel bij de tweede paal attent.
Bij Feyenoord debuteerde de 18-jarige Sven van Beek in de basis. De verdediger, die dinsdag zijn eerste profcontract ondertekende, verving rechts achterin de zieke Daryl Janmaat. Van Beek hield zich aardig staande tegen Dries Mertens. Aan de andere kant van de Rotterdamse defensie kwam Bruno Martins Indi nauwelijks in de problemen tegen Jeremain Lens. In de slotfase leek de linksback nog wel aan de noodrem te moeten trekken, maar Lens bleef op de been.

Scoreverloop

20' 1-0 Mertens
29' 1-1 Pellè
78' 2-1 Van Bommel

Opstelling PSV

Waterman; Hutchinson, Derijck, Marcelo, Willems (75' Bouma); Van Bommel, Wijnaldum, Strootman; Lens, Matavz en Mertens (88' Hiljemark).

Opstelling Feyenoord

Mulder; Van Beek (83' Vormer), De Vrij, Mathijsen, Martins Indi; Clasie, Immers, Vilhena; Achahbar (66' Verhoek), Pellè en Boëtius (88' Singh).