RET breidt OV-verbod verder uit op Rotterdam-Zuid

De RET breidt het OV-verbod uit in Rotterdam-Zuid. Vanaf vrijdag riskeren mensen die zich misdragen niet alleen een OV-verbod op tramlijnen 2 en 23, maar ook op lijn 25.

Het verbod houdt in dat er twee tot maximaal acht weken niet met de tram mag worden gereisd. De RET vergroot het aantal lijnen met een OV-verbod omdat de maatregel effectief blijkt. Het openbaarvervoersbedrijf noteerde vorig jaar zestig procent minder gevallen van wangedrag op lijn 2. Het veiligheidsgevoel van de reizigers nam toe.

Gezichtsherkenning
De RET gaat het OV-verbod handhaven met gezichts-herkenningscamera's. Daarmee is al een proef gedaan. De camera's worden nu permanent ingevoerd op de tramlijnen 2, 23 en 25.

Effectief middel
Wethouder Jeannette Baljeu van Verkeer: "Het OV-verbod blijkt een effectief middel om onacceptabel gedrag van reizigers tegen te gaan. Het draagt bij aan het gezamenlijke doel van de RET en de gemeente Rotterdam: een veiliger OV in Rotterdam.''

''We zien positieve resultaten in de evaluatie van het OV-verbod. Op de lijnen waar al het OV-verbod is ingevoerd neemt het aantal incidenten sterk af, bijvoorbeeld met 57,5% op lijn 2. Dat is een sterke onderbouwing voor de uitbreiding. Elk incident is er één teveel, maar gelukkig zien we het afgelopen jaar een daling van het aantal incidenten en een groter veiligheidsgevoel bij de reizigers.”

Deel dit artikel: