nieuws

Vitesse brengt nieuw bod uit op Leerdam

Kelvin Leerdam
Kelvin Leerdam
ROTTERDAM - Kelvin Leerdam vertrekt mogelijk nog voor het verstrijken van de transferdeadline bij Feyenoord. De verdediger annex middenvelder tekende al een contract dat hem vanaf volgend seizoen bindt aan Vitesse, maar de club uit Arnhem wil de jeugdinternational per direct vastleggen en heeft daarom een vernieuwd bod uitgebracht.
Technisch directeur Martin van Geel ging er eerder nog vanuit dat Leerdam het seizoen zou afmaken in Rotterdam, aangezien het bedrag dat Vitesse in eerste instantie wilde betalen te laag bevonden werd. 'Wij verkopen niet zomaar een speler aan een concurrent. Vandaar dat wij een bepaald bedrag voor Leerdam willen hebben. Vitesse heeft vervolgens een nieuw bod uitgebracht. We verwachten donderdag meer duidelijkheid,' zegt Van Geel tegenover RTV Rijnmond.
Leerdam weigerde in oktober zijn aflopende verbintenis bij Feyenoord te verlengen. Sindsdien komt hij niet meer voor in de plannen van trainer Ronald Koeman. De geboren Utrechter doorliep de jeugdopleiding van Feyenoord en maakte in 2008 onder toenmalig trainer Gertjan Verbeek zijn debuut in de hoofdmacht van de Rotterdammers.