nieuws

Landelijke gedichtendag van start gegaan

ROTTERDAM - Wie wordt de nieuwe Stadsdichter van Rotterdam? En wie volgt Ramsey Nasr op als Dichter des Vaderlands. Dat wordt vanmiddag bekendgemaakt tijdens de landelijke Gedichtendag.
De gedichtendag is de opmaat voor de Week van de Poezie. In heel Nederland en Vlaanderen vinden optredens en activiteiten plaats, die in het teken staan van de dichtkunst.
Zo wordt in het Bibliotheektheater de opvolger bekend van stadsdichter Ester Naomie Perquin. Ook maakt een commissie olv directeur Bas Kwakman van Poetry International bekend wie de komende vier jaar Dichter des Vaderlands wordt.
Volgens Siebe Thisse, hoofd Kunst en Openbare Ruimte bij het Centrum Beeldende Kunst is er opvallend veel poezie in Rotterdam aanwezig is. Dit komt niet alleen door de aanwezigheid van het jaarlijks terugkerende festival Poetry International, maar ook door de vele beeldend kunstenaars die geinspireerd zijn geraakt door gedichten en dichtregels.
Zelf is hij zeer gecharmeerd van de tekst Ring the Alarm, dat in het groot staat afgebeeld op de muur langs het spoor bij Hofplein. De tekst is afkomstig van de raggaeband Tenor Saw. "Het is groot, rauw, typisch Rotterdams."