nieuws

Leerdam niet vroegtijdig naar Vitesse

Leerdam
Leerdam
ROTTERDAM - Kelvin Leerdam vertrekt niet tussentijds naar Vitesse. De Arnhemmers, die met Leerdam al een overeenkomst hebben voor een overgang na dit seizoen, deden op de slotdag van de transferperiode pogingen om de Feyenoorder tussentijds over te nemen, maar dat lukte niet.
De transfermarkt sloot donderdagavond om 00.00 uur. Feyenoord, Sparta en Excelsior hielden zich rustig. Alleen in de selectie van FC Dordrecht trad een mutatie op. Kevin Tano wordt voor de rest van het seizoen gehuurd van ADO Den Haag.
RTV Rijnmond volgde de transferperikelen in de regio. Hieronder een overzicht.
00:00 - Feyenoord en Vitesse zijn niet tot overeenstemming gekomen over Leerdam. Hij blijft tot het einde van het seizoen bij Feyenoord.
23:00 - Nog steeds is er geen verandering gekomen in de situatie rondom Kelvin Leerdam. Vooralsnog is hij ook na het verstrijken van de transferdeadline nog Feyenoorder. Vitesse-trainer Fred Rutte uitte daarover na het verloren bekerduel met Ajax (0-4) zijn onvrede.
22:45 - FC Dordrecht lijkt erin te slagen de ploeg die het in de eerste seizoenshelft zo goed deed bij elkaar te houden. Eerder ontving de club al een ontoereikend bod op verdedigers Josimar Lima en Mawouna Amevor. Alles wijst erop dat ze het seizoen afmaken op de Krommedijk.
21:00 - In de selectie van Feyenoord gaan waarschijnlijk geen mutaties plaatsvinden. Technisch directeur Martin van Geel laat aan RTV Rijnmond weten niet te verwachten dat er nog spelers zullen vertrekken uit de Kuip. Onderhandelingen met Vitesse over een onmiddelijke overgang van Kelvin Leerdam hebben geen resultaat gehad. Ook gesprekken met ADO Den Haag over een overgang van Kamohelo Mokotjo hebben vooralsnog tot niets geleid.
Verder hoeft Feyenoord niet te vrezen voor het vertrek van internationals als Jordy Clasie, Bruno Martins Indi en Stefan de Vrij. Voor hen is geen concrete interesse. Met nog drie uur op de klok is het niet uit te sluiten dat zich nog ontwikkelingen voordoen, maar waarschijnlijk is dat niet.
19:00 - FC Dordrecht huurt aanvaller Kevin Tano voor de rest van het seizoen van ADO Den Haag. Tano speelde ook vorig seizoen op huurbasis op de Krommedijk. Tano kent trainer Gert Kruys goed. Kruys liet de aanvaller als trainer van FC Volendam debuteren.
Na Romario Kortzorg, Andreas Luckermans en Ilias Haddad is Tano de vierde versterking voor FC Dordrecht in deze transferperiode. Donderdagmiddag werd al duidelijk dat Javier Martina is vertrokken bij Dordt.

Bovenberg herenigd met Pastoor

Voormalig Excelsior-verdediger Daan Bovenberg vertrekt per direct naar NEC. Bovenberg was in Utrecht niet meer de eerste rechtsback, omdat hij de concurrentiestrijd van Mark van der Maarel verloren had. Bovenberg tekent in Nijmegen een contract tot de zomer van 2016.
De Rotterdammer komt bij NEC zijn oude trainer Alex Pastoor tegen waarmee hij bij Excelsior al eerder heeft samengewerkt. Aan het begin van dit seizoen kampte Bovenberg met een liesblessure, waardoor hij dit seizoen in slechts één wedstrijd in actie kwam voor de ploeg van Jan Wouters.

Davids naar Denemarken

Oud-Feyenoorder Lorenzo Davids verruilt het Engelse Bournemouth voor het Deense Randers FC, dat uitkomt in de hoogste Deense divisie. De 26-jarige middenvelder speelde eerder voor onder andere NEC.