nieuws

Leerdam en Feyenoord door Vitesse in hemd gezet

ROTTERDAM - Feyenoord, Vitesse, Kelvin Leerdam en zijn management bereikten donderdagmorgen een akkoord over de directe overgang van de speler naar Arnhem. Dat heeft technisch directeur Martin van Geel tegen RTV Rijnmond gezegd.
'We hadden een akkoord over een transfer voor een bedrag van 450.000 euro met collega Ted van Leeuwen van Vitesse. Ook Leerdam en zijn zaakwaarnemer John Veldman waren rond met Vitesse. Kelvin had hier zelfs al afscheid genomen, maar toen hij in Arnhem was om de door ons al ondertekende stukken van zijn handtekening te voorzien wilde de directeur van Vitesse zijn handtekening niet zetten,' aldus Van Geel.
De leiding van Feyenoord heeft tot donderdagavond laat geprobeerd de directie van Vitesse te bereiken, maar dat is niet gelukt. Als gevolg van deze vreemde gang van zaken hebben Koeman en Van Geel besloten Leerdam een paar dagen vrijaf te geven. 'Het is voor Leerdam belangrijk om nu even rust te hebben. Dit gaat hem niet in de koude kleren zitten.'
Bij Vitesse is intern opnieuw veel onrust ontstaan na deze actie van de leiding van de club. Trainer Fred Rutten heeft zich ziek gemeld.
De mislukte deal met Vitesse heeft ook gevolgen voor Kamohelo Mokotjo. 'Toen wij rond waren met Vitesse hebben we Mokotjo gezegd dat hij de onderhandelingen met ADO Den Haag moest stopzetten', vervolgt Van Geel. 'Omdat we in hem de stand-in voor Janmaat zagen. Toen 's avonds duidelijk werd dat Vitesse geen handtekening onder het contract met Leerdam zette, was het te laat om alsnog met ADO tot zaken te komen.'