nieuws

Kort nieuws vrijdag 1 februari

Rijnmond Kort
Rijnmond Kort
ROTTERDAM - Auto te water in Brielle, heroïnesmokkel in Dordrecht, inbraak in Arkel, boete voor vrachtwagenchauffeurs in Rotterdam; kort nieuws uit de regio Rijnmond.

Auto te water in Brielle

BRIELLE - In Brielle is vrijdag een auto te water geraakt. Dat gebeurde rond uur op de kruising van de Pieter van der Wallendam en de N218. De bestuurder vloog uit de bocht. Hij wist zelf uit zijn auto te kruipen. Volgens een woordvoerster van de politie had de man geen pijn, maar had hij het wel erg koud.

Heroïnesmokkel in Dordrecht

DORDRECHT - Agenten hebben woensdag een man aangehouden op de A16 bij Dordrecht voor heroïnesmokkel. De drugs zaten verstopt in vijf kisten die waren verborgen onder een lading metaal. Ook op de A12 zijn drie mensen aangehouden voor een heroïnetransport. In totaal gaat het om 150 kilo met een straatwaarde van 3 miljoen euro.
Inbraak in Arkel
ARKEL - De politie heeft donderdagavond in Arkel twee mannen aangehouden omdat ze mogelijk hebben ingebroken. De politie kreeg de tip dat het tweetal rondhing in een brandgang bij de Appeldreef. In de wagen van de mannen lagen spullen die gebruikt kunnen worden voor een inbraak. Het is nog niet duidelijk of de twee ook echt ergens hebben ingebroken.

Boete voor vrachtwagenchauffeurs in Rotterdam

ROTTERDAM - De politie heeft twee vrachtwagenchauffeurs een boete gegeven van 8000 euro voor een overtreding van de arbeidstijdenwet. Een deel van de boete is voor hun werkgever. Agenten hadden een vrachtwagen op de Reeweg aan de kant van de weg gezet. Daarin zaten twee mannen, die vertelden dat ze uit Italië onderweg waren naar Schiedam. Uit onderzoek bleek dat de twee niet genoeg hadden gerust. Ook hadden ze hun bestuurderskaarten niet goed ingevuld.