nieuws

Jeugdopleiding Sparta beoordeeld met 4 sterren

Sparta-Rotterdam
Sparta-Rotterdam
ROTTERDAM - De jeugdopleiding van Sparta Rotterdam heeft uit handen van Bert van Oostveen, directeur betaald voetbal KNVB, het 4-sterren certificaat ontvangen. De beoordeling van 4 sterren is de hoogste waardering die een jeugdopleiding kan krijgen van de KNVB. De voetbalbond heeft de jeugdopleiding op 83 verschillende aspecten meetbaar en objectief in kaart gebracht.
De opleiding voldeed aan deze eisen en is nu tot en met 2015 verzekerd van een 4 sterren certificering. Van Oostveen vindt het bijzonder dat een club uit de Jupiler League deze onderscheiding krijgt. ‘De huidige situatie in de Jupiler League maakt het voor clubs niet makkelijk om een goede jeugdopleiding te onderhouden. De huidige generatie voetballers met onder andere Kevin Strootman, Jetro Willems, Nick Viergever en Georginio Wijnaldum geeft aan hoe belangrijk de jeugdopleiding van Sparta is.'
'Deze onderscheiding is een beloning voor de jeugdopleiding en ik hoop dat Sparta bovengemiddelde talenten blijft voortbrengen,’ aldus Van Oostveen op de officiële website van de Rotterdamse club.
Lennard van Ruiven nam het certificaat in ontvangst. ‘Ik ben ontzettend trots op deze certificering en ik spreek hierbij namens de gehele organisatie. Wij nemen als club onze verantwoordelijkheid voor het betaalde voetbal door een eigen jeugdopleiding op topniveau te handhaven en zelfs te versterken. Hiermee heeft Sparta Rotterdam een leidende positie in het Nederlandse betaalde voetbal en zijn wij een voorbeeld voor vele andere BVO’s,’ aldus het hoofdopleiding van Sparta.