nieuws

Forse claims bij Ruwaard van Putten Ziekenhuis

ROTTERDAM - De schadeclaims die bij het Ruwaard van Putten Ziekenhuis in Spijkenisse zullen worden ingediend, kunnen oplopen tot meer dan een miljoen euro. Dat verwacht letselschade-advocaat Rob Vermeeren.

In totaal hebben 95 patiënten een klacht ingediend tegen het ziekenhuis. Dat bleek uit een gesprek tussen de letselschade advocaat, de raad van bestuur van het ziekenhuis en de verzekeraar van het Ruwaard. Hoeveel klachten daadwerkelijk tot een claim leiden, is nog onduidelijk. Sommige klachten zijn verjaard of anoniem.

Afdeling cardiologie

Het Ruwaard van Putten Ziekenhuis sloot vorig jaar zijn afdeling cardiologie omdat er in 2010 opvallend veel patiënten op de afdeling waren overleden. Ook kregen de cardiologen een tijdelijk werkverbod.

'Gezamenlijke schikking'

Volgens letselschade-advocaat Rob Vermeeren zullen veel claims mogelijk in de vorm van een gezamenlijke schikking worden behandeld. Maar volgens de advocaat zijn enkele klachten zijn zo ernstig dat die tot een afzonderlijke procedure zullen leiden. Zo zou er iemand door medische fouten arbeidsongeschiktheid zijn geraakt. Dergelijke claims kunnen volgens Rob Vermeere in de tonnen loopt.

'Claims blijven ver onder miljoen'

Voorzitter van de raad van bestuur van het Ruwaard van Putten Ziekenhuis, Gerrit Jan van Zoelen, gaat er van uit dat de claims ver onder een miljoen euro blijven. Ook laat het ziekenhuis weten dat er nog gesproken wordt over een gezamenlijke schikking van de claims.

Deel kosten voor verzekeraar

Per geval moet het ziekenhuis voor de eerste 5000 euro opdraaien, de rest komt voor rekening van de verzekeraar MediRisk.