nieuws

Excelsior speelt gelijk bij FC Eindhoven

ROTTERDAM - Excelsior heeft het staartduel in de eerste divisie bij FC Eindhoven met 1-1 gelijkgespeeld. De ploeg van trainer Leon Vlemmings kwam bij de hekkensluiter wel op voorsprong, maar de eerste uitzege van dit seizoen zat er niet in voor de Rotterdamse formatie. Beide clubs eindigden het duel met tien man.
De bezoekers kregen in de beginfase een paar kleine kansen, maar daarna was het lang wachten op gevaar. De Rotterdammers mochten van geluk spreken dat Jasper Waalkens tien minuten voor rust net naast schoot en dat Rangelo Janga - die kort voor rust geblesseerd afhaakte - een bal van de lijn haalde. Mick van Buren, ingevallen voor Janga, was in blessuretijd nog dichtbij de openingstreffer voor de gasten.
In de beginfase van de tweede helft was Excelsior - waar aanwinst Youssef El Akchaoui in de basis begon - wel trefzeker. Daan Blij scoorde de openingstreffer voor de formatie van Vlemmings: 0-1. Na dat doelpunt bleven de gasten het meest dreigend. Vooral Elvis Manu dook een paar keer gevaarlijk op voor het vijandelijke doel. Halverwege de tweede helft kwam FC Eindhoven toch op gelijke hoogte. Deckers kon een inzet van Maikel Verkoelen onvoldoende keren, waarna Gianluca Maria trefzeker was: 1-1.
Na dat doelpunt gebeurde er veel in Brabant. Eerst kreeg Timothy Durwael zijn tweede gele kaart na het neerleggen van Elvis Manu en een minuut later moest de aanvaller van Excelsior zelf met rood van het veld af na doorlopen op Brahim Zaari, de doelman van FC Eindhoven.
In de enerverende slotfase was Blij nog dichtbij de Rotterdamse winst, maar zijn inzet werd van de lijn gehaald. Aan de andere kant raakte Serhat Koc de lat en ook Excelsior-invaller Darren Maatsen had geen geluk in de afwerking.