nieuws

Capelle en Barendrecht zegevieren beide

ROTTERDAM - Capelle en Barendrecht hebben goede zaken gedaan in de topklasse. Capelle won op eigen veld knap met 2-0 van GVVV en Barendrecht versloeg laagvlieger Genemuiden met 3-2. Beide teams hadden met een grotere uitslag kunnen winnen, maar misten een strafschop.
Capelle dacht al vroeg op 1-0 te komen via Lucas van Oeveren, maar de middenvelder faalde vanaf elf meter. Het prima spelende Capelle kwam uiteindelijk toch op voorsprong via Peter de Lange. De clubtopscorer zorgde vlak voor rust voor de 1-0 en zag even daarna hoe Philip den Hartog de score bijna verdubbelde. Ook na rust bleef Capelle de betere partij, alhoewel doelman Nick van der Ploeg een aantal maal moest ingrijpen. Aangezien het Capelse doelpunt maar niet viel was het billenknijpen op sportpark 't Slot. De ontlading was dan ook groot toen Marvin Strik vlak voor tijd de 2-0 scoorde.
Op sportpark de Bongerd was er niet minder spannend. Thuisploeg Barendrecht startte uitstekend aan het duel, maar liet Genemuiden terugkomen in de wedstrijd. Al na acht minuten stond de 1-0 op het scorebord. Ivan Almeida, die net als Bob Vermunt zijn contract verlengde, nam die treffer voor zijn rekening. Dertien minuten erna werd de score verdubbeld door Marwin Richard en leek Barendrecht de drie punten makkelijk te kunnen veroveren, maar nog voor rust kwamen de bezoekers terug tot 2-1.
Net na de pauze had Laurens Visser de ultieme mogelijkheid het verschil weer op twee doelpunten te brengen, maar hij miste een strafschop. Gelukkig voor Barendrecht schoot Stanley Husen een kwartier na rust wel met scherp. Genemuiden toonde echter veerkracht en kwam opnieuw terug in de wedstrijd. Met nog twintig minuten op de klok was ook de spanning op de Bongerd te snijden, zeker toen Husen vijf minuten voor tijd nog met rood van het veld moest, maar uiteindelijk sleepte de ploeg van trainer Jack van den Berg de drie punten uit het vuur.
Barendrecht staat na de zege op Genemuiden op de vijfde plaats in de topklasse. Capelle volgt op niet al te grote achterstand. De ploeg van Ronald Klinkenberg bezet plek acht. Katwijk gaat aan de leiding na een 6-3 zege op Noordwijk en ook nummer twee HHC Hardenberg deed goede zaken met een 3-1 zege op IJsselmeervogels.
Overige uitslagen: Kozakken Boys - FC Lisse 0-4, Scheveningen - DETO 4-0, Excelsior '31 - Jodan Boys 5-1, Spakenburg - Rijnsburgse Boys 1-1.