nieuws

Varela uitgeschakeld met Kaapverdië

ROTTERDAM - Toni Varela is met Kaapverdië uitgeschakeld in de Afrika Cup. De middenvelder van Sparta ging in de kwartfinale van het landentoernooi onderuit tegen Ghana. In het Zuid-Afrikaanse Port Elizabeth waren de Ghanezen met 2-0 te sterk voor de eilandengroep. Varela begon in de basis en werd halverwege de tweede helft gewisseld.
Mubarak Wakaso nam beide doelpunten van Ghana voor zijn rekening. Tien minuten voor rust verzilverde hij een strafschop en in de absolute slotfase besliste hij de wedstrijd door de eindstand te bepalen. De andere kwartfinale van zaterdag ging tussen Zuid-Afrika en Mali en werd gewonnen door Mali. Zondag staan de kwartfinaleduels Ivoorkust - Nigeria en Burkina Faso - Togo op het programma.
Kaapverdië, met FC Dordrecht-speler Josimar Lima en Rotterdammer Guy Ramos in de gelederen, bereikte de kwartfinale van de Afrika Cup door in de groepsfase als tweede te eindigen achter gastland Zuid-Afrika. De Blauwe Haaien speelden gelijk tegen Zuid-Afrika en Marokko en wisten in de laatste groepswedstrijd met 2-1 te winnen van Angola. Dat Kaapverdië überhaupt al deelnam aan het toernooi mag een unieke prestatie genoemd worden.