nieuws

Rotterdam Basketbal geeft zege weg in Weert

Basketbal
Basketbal
ROTTERDAM - Rotterdam Basketbal College heeft verzuimd om de derde overwinning van het seizoen over de streep te trekken. De basketballers van interim-coach Arjan de Bruin ging op bezoek bij Stepco BSW onderuit in de slotfase. In Weert gaven de Rotterdammers ruim anderhalve minuut voor tijd de zege weg: 83-79.
In de beginfase nam de thuisploeg het heft in handen. Via een 19-6 voorsprong werd het eerste kwart uiteindelijk met een 21-15 voorsprong besloten. Daarna mengde Rotterdam Basketbal zich meer in de wedstrijd. Halverwege het tweede kwart kwam het dan ook verdiend op gelijke hoogte. De bezoekers namen zelfs de leiding en zorgden voor een 35-38 ruststand in het eigen voordeel.
Na de thee was het Rotterdam Basketbal dat nagenoeg in de gehele tweede helft tegen een voorsprong aan keek. Het derde kwart eindigde in 61-65 en in de laatste tien minuten leek de nummer voorlaatst van de eredivisie de wedstrijd in handen te hebben. Niets bleek echter minder waar toen Stepco BSW met een slotoffensief op de proppen kwam en aan het langste eind trok.
Door het verlies bezet Rotterdam Basketbal nog altijd de voorlaatste plaats. Het heeft na 22 wedstrijden evenveel punten als Apollo Amsterdam, maar de hoofdstedelingen beschikken over een minder doelsaldo. Zondag komt de hekkensluiter op eigen terrein in actie tegen koploper ZZ Leiden.