Feyenoord wint dankzij uitblinkende Vilhena

ROTTERDAM - Feyenoord heeft de uitwedstrijd bij hekkensluiter Willem II met 1-3 gewonnen. Tonny Vilhena was met twee knappe doelpunten in de tweede helft de uitblinker in Tilburg. Door de eerste winst van 2013 is de ploeg van trainer Ronald Koeman gestegen naar de vierde plaats van de eredivisie.
De Rotterdammers startten sterk in Tilburg. In de tiende minuut kwamen de gasten al op voorsprong. Wesley Verhoek (hij kreeg de voorkeur boven Anass Achahbar) bereikte Graziano Pellè, die de bal uit de draai en met enig geluk achter keeper David Meul werkte: 0-1.
In de fase die volgde weigerden de bezoekers verder weg te lopen van de degradatiekandidaat. Jean Paul Boëtius had na een snelle counter te weinig kracht over om Meul te verschalken.
Halverwege de eerste helft was Pellè dichtbij zijn tweede doelpunt, maar vrij voor het doel vond hij de sluitpost van Willem II op zijn weg. Even later kwam Feyenoord met de schrik vrij toen een doelpunt van Virgil Misidjan werd afgekeurd, omdat Hans Mulder even daarvoor Stefan de Vrij had geduwd. De gelijkmaker viel alsnog. Bruno Martins Indi hield Aurelien Joachim vast, waarna Misidjan scoorde vanaf elf meter: 1-1.
Feyenoord begon ook weer sterk na rust en nam snel een hernieuwde voorsprong. Pellè bereikte op mooie wijze Vilhena, die prachtig afrondde: 1-2. Willem II leek nauwelijks aangeslagen, want Joachim was een minuut later dichtbij een doelpunt. Hij kopte net naast.
Na een klein uur spelen nam Feyenoord verder afstand. Boëtius bereikte Vilhena, die knap binnenschoot: 1-3. De smaakmaker zette even later Pellè vrij voor het doel, maar de inzet van de Italiaan werd door Meul gekeerd. De Rotterdamse zege kwam geen moment meer in gevaar. In de slotminuut miste Daryl Janmaat nog een dot van een kans.
Scoreverloop: 10. Graziano Pellè 0-1, 38 Virgil Misidjan (pen) 1-1, 48. Tonny Vilhena 1-2, 58. Tonny Vilhena 1-3.
Opstelling Feyenoord: Mulder; Janmaat, De Vrij, Mathijsen, Martins Indi, Clasie, Vormer, Vilhena (90. Singh), Verhoek (82. Goossens), Pellè en Boetius.