Leeuwenhoek leidt Oranje langs België

Korfbal
Korfbal
ROTTERDAM - De Nederlandse korfballers hebben zondag eenvoudig gewonnen van België. Op bezoek bij de Zuiderburen was Oranje met 33-16 te sterk. PKC/Hagero-speler Laurens Leeuwenhoek was met zes doelpunten de topscorer van de avond. In de slotfase werd hij vervangen door Richard Kunst, zijn ploeggenoot in Papendrecht.
In een uitverkochte Boeckenberg Sportcenter te Deurne ging het in de eerste helft niet gemakkelijk voor Nederland. Na tien minuten stond het 1-2 en volgde er een fase waarin beide ploegen niet scoorden. Naarmate het duel vorderde ging het scoreverloop sneller en kon Oranje met een comfortabele 14-7 voorsprong de rust in.
Na de thee kwam het team van Jan Sjouke van den Bos niet meer in de problemen. Nederland begon zeer sterk aan de tweede helft en zorgde ervoor dat de Belgen niet meer dichterbij konden komen. De Belgische korfballer Bart Cleyman, die in het verleden nog onder contract stond bij PKC, kreeg vlak voor het einde een publiekswissel. Hij zette een punt achter zijn carrière als international.