nieuws

Oud-SNS-topman legt functies neer

geld
geld
ROTTERDAM - Oud-SNS-topman Sjoerd van Keulen trekt zich per direct terug als voorzitter van de stichting Holland Financial Centre. Dat maakte de in Schiedam geboren Van Keulen zondag bekend. Ook stopt hij met zijn andere nevenfuncties.

Afgelopen vrijdag werd de bank-verzekeraar genationaliseerd. Die redding kostte de Nederlandse staat 3,7 miljard euro. Volgens minister Jeroen Dijsselbloem van Financiën was de bank anders failliet gegaan. SNS was in de problemen gekomen door een zwaar verliesgevende vastgoedtak.
Van Keulen was het die tussen 2002 en 2009 de scepter zwaaide en die de inmiddels beruchte vastgoedtak van de bank binnenboord haalde. Op zijn rol kwam de afgelopen tijd veel kritiek. Door deze discussie, vindt hij dat hij geen effectieve bijdrage meer kan leveren aan Holland Financial Centre.
Ontsteltenis
Sjoerd van Keulen laat het volgende weten in een verklaring: "Ik heb met ontsteltenis kennis genomen van de ontwikkelingen bij SNS REAAL, uitmondend in een nationalisatie. Dat heeft mij bijzonder geraakt. Ik heb besloten per direct af te treden als voorzitter van het Holland Financial Centre, lid van de Raad van Commissarissen van APG, boegbeeld van het Topsectorenbeleid en vicevoorzitter van het regieorgaan internationale acquisitie & vestigingsklimaat."
Een woordvoerster van de Stichting Holland Financial Centre benadrukte dat het een beslissing is van Van Keulen zelf. De organisatie heeft geen druk uitgeoefend. Wel is er overleg geweest.