nieuws

Meijer nieuwe trainer amateurs Excelsior

ROTTERDAM - Mario Meijer gaat aan de slag als hoofdcoach van de amateurs van Excelsior. Meijer, die als verzorger werkzaam is bij de Kralingers, vertrekt bij CKC. Excelsior start komend seizoen met een eerste elftal op zaterdag.
Meijer gaf in december al aan zijn trainerschap bij CKC na dit seizoen te willen beëindigen. Hij hielp de club uit Kralingse Veer in 2010 aan promotie naar de derde klasse. 'Het was tijd voor een nieuwe uitdaging. Ik heb dit team acht jaar gecoacht en heb met goed overleg besloten te vertrekken', aldus Meijer.
Meijer, die met CKC momenteel de tiende plek bezet in de derde klasse C, vond de aanbieding bij de amateurtak van Excelsior erg aantrekkelijk, naar eigen zeggen omdat hij met een echt opleidingselftal te maken krijgt. 'Bij Excelsior is het zo dat de A-junioren die niet meteen naar de A1 gaan en eerst een tussenstop nodig hebben, een jaar bij de amateurs van Excelsior doorbrengen. Het leuke daaraan is dat het heel serieus wordt opgepakt. Er zal dus ook vier keer per week getraind worden.'
Overigens hoeft het eerste elftal van Excelsior niet te vrezen voor een vertrek van hun verzorger. Hij zal die werkzaamheden gewoon blijven combineren met zijn trainerschap.