nieuws

18-jarige op stage in Nepal

ROTTERDAM - De 18-jarige Saskia Oldenburg, leerlinge van het Da Vinci College in Dordrecht, gaat stage lopen in Kathmandu, de hoofdstad van Nepal.
Eind februari gaat ze voor vijf maanden ver weg van huis. In het Aziatische land, dat vooral bekend is door de hoogste berg ter wereld, de Mount Everest, gaat ze aan de slag bij een weeshuis en een dagopvang voor lichamelijk en verstandelijk gehandicapten.
De reis en het verblijf op deze wel heel bijzondere stageplek betaalt ze helemaal zelf. Met twee baantjes kreeg ze de benodigde 2300 euro bij elkaar. Ook vergaarde ze nog eens 600 euro om wat extra's te doen voor de kinderen, waar ze mee gaat werken.
Prijs gewonnen
Maandag kreeg ze zelfs nog een soort bonus, toen bleek dat ze de Goede Doelenactie van Gastouderbureau Ziezo, in Papendrecht, heeft gewonnen. Dat levert nog eens 500 euro op om activiteiten te organiseren en wat kleding voor de Nepalezen te kopen.
Het verre reizen zit Saskia Oldenburg in het bloed: "Door mijn ouders kwam ik in aanraking met andere landen en met name Azië, met z'n boedhisme en hindoisme, trekt me erg. De manier van leven spreekt me aan. Ik heb er dus veel zin in om naar Nepal te gaan".