nieuws

Onrust onder Turken Vlaardingen na moord

Man doodgeschoten in Vlaardingen
Man doodgeschoten in Vlaardingen
ROTTERDAM - Er is onrust in de Turkse gemeenschap van Vlaardingen na de moord op een Turkse man. Na afloop van het vrijdaggebed is een 44-jarige man door een Turkse vrouw op straat doodgeschoten.
Het slachtoffer en de verdachte komen uit dezelfde wijk en hun kinderen zitten op dezelfde school. Onduidelijkheid over de achtergrond van de moord voedt de ongerustheid in de wijk.

Geruchten

Onbevestigde geruchten over een verhouding of een ruzie tussen het slachtoffer en de echtgenoot van de verdachte doen de ronde. Over de verdachte vrouw in kwestie wordt met respect gesproken. Turkse mannen in het koffiehuis zeggen dat het een nette vrouw is en reageren ontsteld op de schietpartij.

Leerlingen scholen ingelicht

Op de Christelijke basisschool Het Visnet zitten kinderen uit beide gezinnen. De school is afgelopen vrijdagavond ingelicht over het misdrijf. Schooldirecteur Douwe Roorda benadrukt dat zijn primaire belang uitgaat naar de kinderen en hun veiligheid. Uit beide gezinnen zit een kind op Het Visnet, eentje in de kleutergroep en de ander in groep acht. Op school is maatschappelijk werk aanwezig en met een brief licht de school de ouders in over de situatie.

Te vroeg

Volgens directeur Roorda is het nu te vroeg om te zeggen of beide kinderen op school een houdbare situatie is. 'Vooralsnog reageren de kinderen rustig, mocht er onrust ontstaan, dan proberen we daar adequaat mee om te gaan.'

Afscheid

Vanmiddag is in de Turkse Eyup Sultan moskee in Vlaardingen afscheid genomen van het slachtoffer. Na de rouwbijeenkomst is zijn lichaam naar Schiphol gebracht wordt hij naar zijn laatste rustplaats in Turkije gevlogen.