nieuws

De Guzman: 'Hier droom je van als kleine jongen'

ROTTERDAM - Jonathan de Guzman mocht zich maandagmiddag voor het eerst melden in Noordwijk bij het Nederlands elftal. Een bijzonder moment voor de oud-Feyenoorder. 'Een heel goed gevoel om voor het eerst opgeroepen te zijn. Een mooie uitdaging. Hier droom je van als kleine jongen,' aldus de speler van Swansea City.
In de afgelopen dagen heeft de kersverse international, die in 2008 een Nederlands paspoort kreeg, veel op zich af gekregen. 'Dit is heel mooi, ook voor mijn familie. Iedereen is trots op me. Ik heb veel reacties gehad, veel leuke smsjes en belletjes,' vervolgt de geboren Canadees.
De Guzman had niet gerekend op een uitnodiging van bondscoach Louis van Gaal. 'Ik was verrast, maar nu ben ik hier en wil ik het laten zien. Ik draai natuurlijk wel een goed seizoen bij Swansea, ik speel wekelijks. De overstap van Villarreal naar Swansea is goed voor mij geweest. Ik speel in een mooie competitie, bij een echte familieclub.'
Hoe zijn toekomst eruit ziet durft hij nog niet te zeggen. 'Swansea heeft een optie tot koop. Ik heb het daar erg naar mijn zin, we zien wel wat er gaat gebeuren,' zegt de 25-jarige middenvelder, die een terugkeer naar Villarreal - dat in de Segunda Division speelt - niet ziet zitten.
Het Nederlands elftal oefent woensdag in de Amsterdam Arena tegen Italië.