nieuws

Nog geen celstraf voor Brian Mariano

Mariano_cropresize_tmp
Mariano_cropresize_tmp
ROTTERDAM - De voor cocaïnesmokkel veroordeelde atleet Brian Mariano hoeft niet de gevangenis in. De sprinter van Rotterdam Atletiek werd maandag veroordeeld tot een jaar celstraf, waarvan een halfjaar voorwaardelijk, maar zal dankzij een cellentekort op vrije voeten blijven.
Tegen de NOS verklaarde zaakwaarnemer Caroline Feith dinsdag dat Mariano niet is aangehouden en ook niet opgeroepen om zich te melden bij de gevangenis. 'Hij mag zich dus vrij bewegen.' Ook zou hij dus gewoon zijn training kunnen hervatten. Het OM zal hem binnenkort oproepen wanneer duidelijk is wanneer hij zijn straf uit kan zitten. Dat zal dan dus liggen aan de beschikbare cellen.
Volgens Feith is Mariano wel erg aangeslagen is over het vonnis, maar besloten heeft niet in beroep te zullen gaan. Begin december werd in de koffer van Mariano 720 gram cocaïne aangetroffen toen hij van Curaçao naar Schiphol wilde reizen. De sprinter stelde de drugs niet zelf in zijn koffer gestopt te hebben.
Mariano was medeverantwoordelijk voor het behaalde succes van het vorige jaar. Met het Nederlands estafetteteam werd op de 4x100 meter de Europese titel behaald. Op de Olympische Spelen in Londen eindigde de ploeg met onder andere Churandy Martina en Rotterdammer Patrick van Luijk als nummer zes op dezelfde afstand.