nieuws

Raymond Verheijen haalt uit naar Cor Pot

verheijen
verheijen
ROTTERDAM - Inspanningsfysioloog Raymond Verheijen (foto) heeft via Twitter hard uitgehaald naar bondscoach Cor Pot van Jong Oranje. De Rotterdammer liet de Feyenoorders Jean-Paul Boëtius en Tonny Vilhena dinsdagavond debuteren in de met 3-2 gewonnen oefenwedstrijd tegen Jong Kroatië.

De voormalig jeugdtrainer van Feyenoord noemt het een 'absolute schande' dat beide talenten twee dagen na het duel met Willem II, waarin zij negentig minuten speelden, weer 45 minuten in actie kwamen. Raymond Verheijen: 'Welke amateurs zijn er verantwoordelijk voor om 18-jarige toptalenten twee dagen na een wedstrijd van hun club weer te laten spelen? In de tussentijd moest het tweetal ook nog naar Kroatië vliegen. De KNVB vertoont onverantwoordelijk gedrag ten opzichte van de spelers en Feyenoord.'
Raymond Verheijen, die momenteel voor de Armeense voetbalbond werkt, strijdt al jaren tegen het spelen van wedstrijden met twee rustdagen ertussen. Dat leidt volgens hem statistisch gezien tot slechtere resultaten. Met slechts één rustdag ertussen lopen spelers, in zijn ogen, zelfs onverantwoorde risico's.