nieuws

Modeontwerper Gaultier aangekomen op Rotterdam Centraal

ROTTERDAM - De wereldberoemde modeontwerper Jean Paul Gaultier is woensdagmiddag op spectaculaire wijze aangekomen op Rotterdam Centraal. ''De Thalys is in de kleuren van Gaultier geschilderd''.
Een delegatie van de Kunsthal vertrok 's ochtends naar Parijs om de ontwerper op te halen. Bij terugkomst werden ze ontvangen door cultuurwethouder Antoinette Laan.
Gaultier opent zondag een tentoonstelling van zijn werk in de Kunsthal. De opening van de tentoonstelling mag rekenen op grote belangstelling, maar ook de aankomst van de ontwerper was een bijzonder moment.
Rotterdam Centraal
Het Rotterdamse station werd voor zijn komst versierd en zelfs de Thalys is voorzien van het bekende blauwwitte streepje van Gaultier.
Ook de rest van de stad heeft een voor de Franse ontwerper bekende look. ''De Euromast, de Santa Claus van McCarthy en diverse andere gebouwen, bomen en kolommen in Rotterdam zijn gehuld in het bekende blauwwitte streepje'', meldde de Kunsthal.

Vincent Mentzel

Fotograaf Vincent Mentzel vertrok namens het museum naar de Franse hoofdstad. Hij zei eerder helemaal klaar te zijn voor de ontmoeting met de modegrootmeester. Zo kreeg hij de kans om zijn haar te laten keuren door de kapper van Gaultier, die aanwezig was in de Kunsthal.
''Ik ging even voor hem staan en zei: Morgen ga ik de grote chef ophalen. Zit mijn haar goed?'', gniffelde Mentzel. ''Hij drukte er twee keer links en rechts met zijn handen tegen en zei 'perfect'. Op zijn Frans dan, hé?''.