nieuws

NU Discussie: Wat is de beste bijnaam van Rotterdam?

buttplug
buttplug
ROTTERDAM - Rotterdammers worden al te vaak gebruikt als dankbaar object door reclamemakers en cabaretiers.... Maar Rotterdammers zijn ook geweldig in het verzinnen van bijnamen! Wat is nu de beste bijnaam van Rotterdam?

Wat dacht u van de Koopgoot, of Rotjeknor, of Kabouter Buttplug, of de Hoerenloper?

Allemaal namen die door creatieve Rotterdammers zijn bedacht! En het schijnt uniek te zijn voor Nederland. Waar komt die creativiteit toch vandaan?
In Rijnmond Nu is te gast Herco Kruik: hij vindt het fenomeen zó interessant, dat hij een verkiezing heeft uitgeschreven:

'WAT IS DE BESTE BIJNAAM VAN ROTTERDAM' ?

Wat vindt U de beste bijnaam van Rotterdam? De stad, of de gebouwen of objecten die in de stad staan?
Wat vindt u de móóiste of meest creatieve bijnaam? En heeft u zelf ideeën voor een bijnaam?? Hoe noemde u bijvoorbeeld vroeger de Puntegaalstraat, waar het belastingkantoor zat?
Ook NIET-Rotterdammers: BELLEN! Want hoe zit dat eigenlijk in andere gemeentes? En heeft u misschien andere bijnamen, voor mensen, auto's, andere voorwerpen?

BEL : 010 - 436 44 36, chat hier mee, of twitter met de #RijnmondNu.

Klik hier voor de link naar de site van Herco Kruik
Word bijgepraat over het nieuws om de hoek, maar ook over binnen- en buitenlandse kwesties. Met verslaggevers in de regio en correspondenten uit de hele wereld. En praat zélf mee! Rijnmond Nu: iedere werkdag tussen 17.00 en 19.00 uur.