nieuws

Gäel Monfils vervangt Stepanek in Ahoy

gael_monfils
gael_monfils
ROTTERDAM - Gäel Monfils en Grega Zemlja zijn toegevoegd aan de deelnemerslijst van het ABN AMRO World Tennis Tournament. Radek Stepanek en Philipp Kohlschreiber kunnen door blessures niet in actie komen op de veertigste editie van het toernooi.
Na een stormachtige begin stond de carrière van Monfils vorig jaar vooral in het teken van blessureleed. Het kostte hem ook voor het eerst sinds 2007 een plek in de top-20. De 26-jarige Fransman gaat voor de vierde keer meedoen in Rotterdam. In 2007 bereikte hij de halve finale, maar die ging verloren tegen Rafael Nadal.
Voor Grega Zemlja wordt het zijn eerste toernooi in Rotterdam. De nieuwkomer bereikte vorig jaar voor het eerst de top-100 en bivakkeert sindsdien op nummer zestig op de ATP-ranking.
Hij is nu rechtstreeks toegelaten tot het hoofdtoernooi. Dit geldt ook voor Robin Haase, die door de afzeggingen van Stepanek en Kohlschreiber ook hoog genoeg op de ranking staat om rechtstreeks toegelaten te worden. De wildcard die de Hagenaar in eerste instantie zou ontvangen, gaat zoals gezegd naar Monfils.
Het ABN AMRO World Tennis Tournament begint maandag 11 februari en zal natuurlijk te volgen zijn op RTV Rijnmond. Vanaf maandag is op TV Rijnmond elke dag weer het programma Tennis Plaza te zien, met daarin achtergronden, reportages en heel veel tennis. Ook op Radio Rijnmond is er veel aandacht voor het toptennis in Ahoy. Dagelijks ontvangen wij in Tennis Plaza tussen 19.00 uur en 22.00 uur prominenten uit de (sport)wereld en doen we verslag van de avondpartijen. Ook het radioprogramma Middag aan de Maas zal vanaf maandag elke dag uitgezonden worden vanaf Ahoy.