nieuws

ECT doet eindbod aan vakbonden over cao

ect
ect
ROTTERDAM - Het overleg over een nieuwe cao tussen de vakbonden en containeroverslagbedrijf ECT is woensdagmiddag vastgelopen. De bonden hadden graag nog verder willen onderhandelen, maar de ECT heeft nu een eindbod gedaan.
Er wordt al enkele maanden overlegd over een nieuwe cao voor de ongeveer 2.400 mensen bij de ECT. De vakbonden willen graag dat de werkgelegenheid wordt gegarandeerd, maar willen dat graag bekijken voor alle bedrijven in de haven. Daarover hadden ze graag nog verder willen praten met de directie van de ECT.
Verbazing over eindbod
Vakbondsbestuurder Niek Stam van de FNV kreeg naar eigen zeggen tot zijn stomme verbazing een eindbod voorgelegd.
“Het lijkt allemaal mooi met enkele procenten erbij en een eenmalige uitkering. Maar de werkgelegenheid wordt helemaal niet gegarandeerd. De ECT wil dat hun mensen aan andere terminals kunnen worden uitgeleend als er minder werk is, maar de ECT wil dan weer geen mensen van andere terminals aan het werk zetten als het bij de andere terminals wat minder gaat. Dat gaat natuurlijk nooit werken. Nu zeggen ze dat er dan een redelijke ontslagvergoeding komt. Dat is geen werkgelegenheidsgarantie.”
Teleurgesteld en verbijsterd
De woordvoerder van ECT laat weten dat het bedrijf ‘teleurgesteld en verbijsterd is over de houding van de vakbonden; “Wij staan voor onze medewerkers en hebben naar onze mening een goed bod gedaan. Wij willen onze mensen graag op een goede manier aan het werk houden, maar de vakbonden kijken blijkbaar verder dan alleen de ECT. Laat de bonden ons eindbod nu maar aan de leden voorleggen.”
Het is nog niet bekend wanneer de vakbonden hun leden raadplegen over het eindbod van de ECT. Hiervoor wordt in de komende dagen een datum geprikt. De nieuwe cao had al in oktober vorig jaar moeten ingaan.