nieuws

Werknemers ECT leggen werk neer

ROTTERDAM - Werknemers bij containeroverslagbedrijf ECT hebben vanmorgen rond half zes het werk neergelegd in de Waalhaven en op de Maasvlakte. De werkonderbreking leidt tot zoveel irritatie dat inmiddels een vrachtwagenchauffeur is gearresteerd.Aanleiding voor de actie is het vastlopen van het CAO-overleg. Het is nog onduidelijk hoe lang de werkonderbreking duurt.

Het stakende personeel laat geen vrachtwagens toe op het terrein van ECT aan de Coloradoweg en de Reeweg, meldt de politie. De vrachtwagens worden aan de poort tegengehouden en moeten wachten tot de stakingsactie voorbij is. De politie waarschuwt dat dit kan zorgen voor verkeershinder op de omliggende wegen.
Arrestatie
De irritatie liep bij de poort van de terminal zo hoog op dat de politie een vrachtwagenchauffeur moest aanhouden. De man was een aantal keren bij de poort gekomen, maar kon het terrein niet op. Hij besloot zijn vrachtwagen te laten staan.
Toen een politieagent de chauffeur sommeerde zijn wagen te verwijderen, bleef de man eerst staan. Vervolgens reed hij met de politieman op zijn treeplank weg. De politieagent kwam ten val. De chauffeur werd uiteindelijk met behulp van pepperspray aangehouden.
CAO
Er wordt al maanden onderhandeld over een nieuwe CAO. De directie van ECT heeft een eindbod gedaan waar de bonden het niet mee eens zijn.
De vakbonden willen onder meer dat de werkgelegenheid wordt gegarandeerd, maar bekijken dit graag voor alle bedrijven in de haven. Daarover hadden ze graag verder willen praten met de directie van de ECT. Bij het containeroverslagbedrijf werken ongeveer 2400 mensen.
ECT
De directie van ECT blijft achter het eindbod staan en wacht de ontwikkelingen af.
De redactie heeft een aantal reacties weggehaald en een paar IP-bans uitgedeeld.