nieuws

'Transportsector de dupe van staking ECT'

lege_truck
lege_truck
ROTTERDAM - Transport en Logistiek Nederland (TLN) en brancheorganisatie FENEX zijn boos over de werkonderbrekingen bij de containerterminals van ECT. Ze vinden het onbegrijpelijk dat er in slechte marktomstandigheden op deze manier een meningsverschil wordt opgelost.
Volgens de organisaties is de gehele logistieke keten de dupe van de acties en worden klanten van ECT weggejaagd. “De Europese concurrentie in de containeroverslag is moordend,” stellen zij in een gezamenlijke verklaring. “Als klanten in de toekomst uitwijken naar andere terminals komt de positie van de Rotterdamse haven verder onder druk, iets waar ook de medewerkers van ECT geen belang bijhebben.”
De werknemers van ECT zijn ontevreden over het cao-eindbod dat de directie van het Rotterdamse bedrijf heeft gedaan. Dat leidde donderdagochtend tot een spontane werkonderbreking van de nachtploegen van de Delta- en Home Terminal. De dagploegen deden mee aan de actie.
TLN en FENEX willen dat de directie en werknemers het geschil om de tafel uitpraten. Juridische stappen voor schadecompensaties worden niet uitgesloten.