nieuws

Wethouder: onafhankelijk onderzoek Kuipplannen

ROTTERDAM - De gemeente Rotterdam laat een onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de haalbaarheid van alle vijf plannen voor een nieuw voetbalstadion op Rotterdam-Zuid. Wethouder Laan heeft dat de gemeenteraad toegezegd.
Het gaat om de volgende plannen: ReddeKuip/Feyenoord-plan, renovatievariant Feyenoord-klein, renovatievariant Feyenoord-groot, ReddeKuip en het nieuwbouwplan. In een brief aan de raad schrijft Laan dat in het onderzoek naar de renovatieplannen drie punten worden meegewogen. Het gaat om de gevolgen voor de directe omgeving, de monumentale gevolgen en de financiële consequenties.
Directeur Van Merwijk van de Kuip zei donderdag tijdens een informatiebijeenkomst op het Rotterdamse stadhuis dat de wensen om het huidige stadion voor de toekomst aan te passen, te duur zijn. Het plan van 'ReddeKuip' kost volgens Van Merwijk niet 117 miljoen, maar 143 miljoen.
Als het plan aangepast wordt aan de wensen van de stadiondirectie, dan stijgen de kosten zelfs naar 259 miljoen euro, aldus Van Merwijk tegen de raadsleden.
De 'Feyenoord-familie' levert half maart het nieuwbouwplan voor Varkenoord in.
De Rotterdamse raad neemt naar verwachting nog voor de zomer een besluit over de toekomst van de Kuip.