nieuws

Mogelijk kinderlokker actief in Dordrecht

ROTTERDAM - In de Dordtse wijk Stadspolders is onrust ontstaan over de mogelijke aanwezigheid van een kinderlokker in de buurt. Een 7-jarig meisje werd afgelopen weekend aangerand in een speeltuin bij het Selma-Lagerlöf-erf.
Het slachtoffertje van zou door de man zijn beetgepakt en betast. Vriendjes en vriendinnetjes van het meisjes zagen het gebeuren. De ouders van het meisje hebben vervolgens direct de politie ingeschakeld. Ook andere leeftijdsgenootjes in de buurt zouden zijn benaderd.
Brief
De directie van de Oranje Nassauschool, waar het meisje op zit, heeft een brief aan de ouders van alle leerlingen verspreid. Ook de naastgelegen basisschool De Griffioen heeft dat gedaan. Bij de ouders zit de schrik er behoorlijk in. “Normaal laat ik mijn dochter alleen naar huis komen, maar dat doen we nu maar even niet”, vertelt een moeder.
Signalement
De politie is nog bezig met het onderzoek en voert extra controles uit in de wijk. Uit het verhoor van het slachtoffer is een signalement van de dader naar voren gekomen. Het gaat om een blanke man met zwart/grijs haar en blauwe ogen, ongeveer 1,80 meterlang, normaal postuur. Hij droeg zaterdag een grijze jas en grijze schoenen en was op de fiets. Er zijn nog geen aanhoudingen verricht.