Dordtse Club Elluv scoort weer een carnavalshit

Club Elluv uit Dordrecht is klaar voor het carnaval. Vrijdagavond barst het jaarlijkse feest los en de komende vier dagen zullen ze menig keer hun eigen hit te gehore brengen.

Al dertig jaar viert het selecte groepje Dordtenaren carnaval. "Je kunt alleen lid zijn van Elluv als je een steek hebt gedragen bij de Merwekrabbers, dus als je een functie hebt gehad bij de officiële Dordtse carnavalsstichting:, vertelt Frans van Doorn.

Zelf was hij twintig jaar gelden de prins en het unieke feit doet zich dit jaar voor dat een lid van Elluv, als ex-raadslid, zich nu tevens Prins Krabbejanus XXX mag noemen. "Rinie Boon heeft het deze caranaval druk met verkleden", roept Van Doorn lachend.

Clipjes maken

Al vele jaren maken de oude mannetjes met de oranje hoedjes, zoals ze in Brabant en Limburg liefkozend genoemd worden, liedjes. "Maar vijf jaar gelden besloten we er ook een videoclipje bij te maken. 'In de polonaise' werd een nummer 1 hit".

Inmiddels is Elluv toe aan z'n vijfde clip. 'Linkerbeen, rechterbeen' groeide de afgelopen weken opnieuw uit tot een top-10 bij TV Oranje. "En overal worden we gevraagd voor optredens, niet alleen in het zuiden des lands trouwens".

Serieus knipoog

Roel ter Stege van Elluv vat de activiteiten kernachtig samen: "We zijn serieus met een knipoog, hoe ouder hoe gekker". Het imago van oude mannetjes stoort ze niet, zegt Carel Jooren: "ik kan amper m'n fiets nog op of af, maar ik vier het carnaval toch lekker mee".

Kees Roozen weet zeker dat er volgend jaar weer een liedje komt: "En dat gaan we van de zomer al opnemen op de naturistencamping Goed Af, waar Frans de voorzitter is. Niet al te bloot, maar met een badlakentje om".

Kroegentocht

Het carnaval begint officieel op zaterdagochtend, elf over elf, maar vanavond houden de Merwekrabbers, met in hun kielzog Club Elluv, een Kroegentocht in Dordrecht. Daarbij wordt voor het eerst in de historie Visser's Poffertjessalon bezocht.

Uitbater Jaap Mol staat in Dordt niet bepaald bekend als carnavalsliefhebber, maar zal vanavond zelfs de hit van Elluv ten gehore brengen in z'n etablissement: "Tsja, de prins en de opper zijn al jaren vaste klanten, die kan ik nu moeilijk weigeren".

Deel dit artikel: