nieuws

Hellevoetsluis krijgt Koning Willem-Alexanderkade

ROTTERDAM - Hellevoetsluis krijgt een Koning Willem-Alexanderkade. De gemeenteraad van Hellevoetsluis vindt unaniem dat de huidige kade van Industriehaven op 30 april wordt omgedoopt met de nieuwe naam.
Volgens de raad is het passend dat de vestingstad een Koning Willem Alexanderkade krijgt omdat Hellevoetsluis een historische band heeft met het koningshuis. Bovendien is de huidige naam Industriehaven toeristisch gezien geen aantrekkelijk naam.

Meeliften

In eerste plaats geldt de nieuwe naam alleen voor het het kade-gedeelte van de Inustriehaven. Hellevoeters die aan de Industriehaven wonen, zouden volgens initiatiefnemer en VVD fractievoorzitter Spoon ook kunnen meeliften op het adreswijziging.

Met de Koning Willem-Alexander Kade is Hellevoetsluis een van de eerste Nederlandse gemeenten die een straat vernoemt naar het nieuwe staatshoofd. Alkmaar en Utrecht hebben er plannen voor.
Geen plannen
In gemeente Rotterdam zijn op dit moment geen initiatieven om een straat vernoemen naar de nieuwe koning. Volgens Jantje Steenhuis, voorzitter van de Straatnamencommissie, valt het binnen een paar maanden praktisch niet te regelen.
Ook het Havenbedrijf Rotterdam heeft geen plannen om de Prins Willem Alexanderhaven om te dopen in Koning Willem-Alexanderhaven.