nieuws

Excelsior verliest in blessuretijd van MVV

ROTTERDAM - Excelsior heeft op ongelukkige wijze verloren van titelkandidaat MVV Maastricht. De Limburgers maakten diep in blessuretijd de winnende treffer op Woudestein: 1-2. De ploeg van trainer Leon Vlemmings had meer verdiend tegen MVV, maar zakt door de nederlaag weer naar de laatste plaats.
In de eerste helft was Excelsior lang de betere ploeg. Nick Soolsma kreeg het eerste kansje, maar hij schoot net naast. Na een kwartier spelen was Darren Maatsen wel dichtbij de openingstreffer, maar ook hij kreeg de bal niet tussen de palen.
Nadat ook Matthew Steenvoorden en Mick van Buren het Limburgse doel zonder succes onder vuur hadden genomen, kwam MVV vanuit het niets op voorsprong. Steenvoorden werkte Danny Schreurs naar de grond, waarna hij de toegekende strafschop zelf verzilverde: 0-1.
Ook in de tweede helft bleef Excelsior jagen op dat doelpunt. De verdiende gelijkmaker viel twintig minuten na rust. De debuterende jeugdspeler Carlo de Reuver - net ingevallen voor Maatsen - vond Niels Vorthoren, die keeper Bram Castro kansloos liet: 1-1. De thuisploeg wilde meer en kreeg dat bijna. De jonge De Reuver zag zijn inzet gekeerd worden door Castro.
Vervolgens kreeg Excelsior toch weer een domper te verwerken. Kevin van Diermen kreeg direct rood na een overtreding op de doorgebroken Schreurs.
Met een man minder bleef de thuisploeg lang knap op de been, maar in blessuretijd ging het alsnog fout. Leroy Labylle maakte de onverdiende 1-2.