nieuws

Sparta boekt eenvoudige zege in Almere

ROTTERDAM - Sparta heeft de uitwedstrijd bij Almere City FC eenvoudig met 0-3 gewonnen. De ploeg van trainer Michel Vonk blijft daardoor koploper in de eerste divisie. Donovan Deekman, Crescendo van Berkel en Sandro Calabro waren trefzeker voor de Rotterdamse formatie.
De bezoekers begonnen sterk op het kunstgras in Almere. Iliass Bel Hassani kreeg in de tweede minuut al een dot van een kans, maar oog in oog met keeper Dennis Gentenaar schoot de middenvelder net naast. Enkele minuten later was het wel raak. Bel Hassani bereikte Deekman, die voor 0-1 zorgde.
Sparta bleef de bovenliggende partij en al snel kwam de formatie van Vonk op een comfortabele 0-2 voorsprong. Een uit een hoekschop van Bel Hassani gaf verdediger Van Berkel (foto) het laatste zetje.
De thuisploeg richtte zich op en kreeg twee mogelijkheden om terug te komen in het duel. Fabian Serrarens vond keeper Nico Pellatz op zijn weg en even later stond Calabro op de goede plaats om een schot van Cees Toet te blokkeren. Daarna was het weer de beurt aan Sparta. Gentenaar voorkwam een tweede doelpunt van Deekman en Calabro schoot kort voor rust een meter over het vijandelijk doel.
In de tweede helft was de eerste kans voor de thuisploeg, maar Pellatz pakte een inzet van Hicham Faik. Na een klein uur weigerde Deekman het duel in het slot te gooien. Alleen voor het doel van Gentenaar schoot hij meters naast. De 0-3 viel uiteindelijk toch van de voet van spits Calabro.
Sparta blijft lijstaanvoerder met 39 punten uit negentien wedstrijden. Titelconcurrent MVV Maastricht won in blessuretijd met 1-2 bij Excelsior, waardoor het verschil één punt blijft. De Limburgers hebben wel een duel minder gespeeld.