nieuws

FC Dordrecht onderuit tegen Helmond Sport

ROTTERDAM - FC Dordrecht heeft de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport met 2-4 verloren. De formatie van trainer Gert Kruys kwam nog wel op voorsprong tegen de Brabanders, maar de nummer drie van de eerste divisie pakte uiteindelijk drie punten aan de Krommedijk.
In de aantrekkelijke eerste helft waren er kansen over en weer. De eerste was voor de thuisploeg, maar Lars Veldwijk vond de vuisten van keeper Wouter van der Steen. De openingstreffer viel kort daarna alsnog toen Helmond-verdediger Olivier ter Horst een voorzet van Garry Mendes Rodriques heel ongelukkig in eigen doel werkte: 1-0.
Lang kon het elftal van Kruys niet genieten van die treffer. Jeffrey Rijsdijk leed heel eenvoudig balverlies, waarna Arne van Geffen van afstand raak schoot: 1-1. Na een klein half uur spelen stond doelman Warner Hahn op de goede plaats om een inzet van Emrullah Guvenc onschadelijk te maken.
De beste kans was aan de andere kant voor Rijsdijk, maar na een knappe actie van Moussa Kalisse raakte hij de lat. Kalisse kreeg de laatste mogelijkheid voor rust, maar Van der Steen lag in de weg.
Ook in de tweede helft golfde het spel op en neer. Kalisse zorgde voor het eerste wapenfeit, maar Van der Steen keerde zijn schot. Ook invaller Wilmer Kousemaker had weinig geluk in de afwerking. De gasten sloegen vervolgens wel toe. Guvenc rondde een knappe aanval af: 1-2.
FC Dordrecht maakte jacht op de gelijkmaker, maar ging onzorgvuldig met de kansen om. Veldwijk miste in kansrijke positie en ook Rijsdijk wist Van der Steen niet te passeren. Voormalig FC Dordrecht-speler Erik Quekel was aan de andere kant wel succesvol door met een geplaatst schot Hahn kansloos te laten: 1-3.
Het duel leek daarmee beslist, maar FC Dordrecht gaf zich nog niet gewonnen. Eerst werd een inzet van Mendes Rodriques net over de lat getikt door Van der Steen, maar de sluitpost had geen antwoord op een schot van Danny Post: 2-3.
De thuisploeg probeerde nog een punt over te houden aan het duel, maar Jeffrey van Nuland maakte in blessuretijd nog 2-4.