nieuws

Middelkoop in kwalificatietoernooi tegen Ouanna

14decMiddelkoop
14decMiddelkoop
ROTTERDAM - Matwé Middelkoop neemt het zaterdag in het kwalificatietoernooi van het ABN AMRO World Tennis Tournament in de eerste partij op tegen Josselin Ouanna. De Leerdammer speelde nog nooit eerder tegen de 26-jarige Fransman. Jesse Huta Galung en Fabian van der Lans komen eveneens in actie.
Huta Galung neemt het in de eerste ronde van het kwalificatietoernooi op tegen Dmitry Tursunov. De Rus is de voormalig nummer twintig van de wereld, hij won in zijn loopbaan zeven ATP-toernooien. Inmiddels is Tursunov afgezakt naar de 117e positie.
Van der Lans, die een wildcard won als beste clubkampioen, staat tegenover Rajeev Ram. Naast deze partijen worden er zaterdag nog vijf partijen afgewerkt in Ahoy. De winnaars plaatsen zich voor de tweede ronde met als inzet een ticket voor het hoofdtoernooi, dat maandag begint.
Roger Federer verdedigt in Rotterdam zijn titel. De zeventienvoudig Grand Slam-winnaar is de grote publiekstrekker. Momenteel staat de Zwitser op de tweede plaats van de ATP-ranking achter Novak Djokovic.