nieuws

Uitverkoop bij Schiedamse bibliotheek

ROTTERDAM - Het was zaterdagochtend erg druk bij de bibliotheek aan het Bachplein in Schiedam. Tegen de duizend mensen kwamen af op de 'garage sale', waarbij de complete inventaris van de bieb in één dag van de hand wordt gedaan.
Alles moet weg aan het Bachplein; niet alleen de vele boeken en dvd's, maar ook het meubilair en kantoorspullen maken deel uit van de 'garage sale'. De prijzen zijn schappelijk maar kopers moeten wel meteen alles zelf meenemen.
'Iets teruggeven'
De vestiging aan het Bachplein in Schiedam-Noord is sinds half december gesloten. Ze wordt vervangen door een aantal kleine dependances. De sluiting van de vestiging is ingegeven door bezuinigingen.
Door de uitverkoop wil de bibliotheek iets teruggeven aan de gemeenschap. "We zijn tenslotte een gesubsidieerde instelling", zegt directeur Karin Visser. "Hiermee kunnen we wat teruggeven aan de inwoners van Schiedam en de opbrengst van de verkoop wordt besteed aan het verbeteren van onze dienstverlening."
Nieuwe vestigingen
De nieuwe dependances in Schiedam zijn bij basisschool De Klinker aan de Bernardus IJzerdraadsingel (alleen voor jeugd), de Monopole aan de Hoogstraat en vanaf maandag aan het Hargplein. De uitverkoop aan het Bachplein duurt zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.