nieuws

RVVH afgetroefd door Alexandria '66

ROTTERDAM - Even leek het erop dat twee topploegen uit de hoofdklasse B zaterdag punten zouden verspelen. Excelsior Maassluis stond bij rust met 1-0 achter tegen Smitshoek en RVVH - Alexandria '66 stond na 45 minuten 0-1. Uiteindelijk zegevierde alleen Alexandria '66 met 0-3.
Exelsior Maassluis wist zich toch nog uit de penibele situatie te wringen en met 2-1 te zegevieren, mede dankzij een rode kaart van Smitshoek-speler Bravenboer. Door de winst blijven de 'tricolores' fier aan kop staan. De voorsprong op nummer twee ASWH is zes punten.
RVVH had achter Excelsior Maassluis kunnen staan, maar de Ridderkerkers lieten zich op eigen veld aftroeven door Alexandria '66. De Rotterdammers, die achtste staan in de hoofdklasse B, kwamen weinig in gevaar tegen RVVH. Al na zes minuten stonden de bezoekers al op een 0-1 voorsprong, die vervolgens niet meer werd weggeven.
ASWH was behoorlijk trefzeker in Hoornaar, waar Stedoco met 4-2 werd verslagen. In Vlaardingen ging Zwaluwen met 3-1 onderuit tegen Achilles Veen en XerxesDZB kwam niet verder dan 0-0 tegen Nieuw Lekkerland. Heinenoord wist ook al niet de drie punten te pakken. Kloetinge was met 4-2 te sterk. Hoek was juist flink op dreef. De Zeeuwen wonnen met 6-1 van Nivo Sparta.
Eerste klasse B
Deltasport gaat nog steeds aan de leiding in 1B. De Vlaardingers wonnen op eigen veld met 6-1 van Vitesse Delft. Rijnvogels blijft in het spoor van de Rotterdammers. De formatie uit Katwijk was met 5-1 te sterk voor DSVP.
Ook Spijkenisse houdt uitzicht op de titel na een ruime overwinning. RCL werd met 4-0 verslagen. FC 's-Gravenzande staat vierde door een 3-0 zege op GHC. SHO ging onderuit tegen BVCB (2-3) en Nootdorp won met 2-0 van Voorschoten '97. Benschop - Geinoord ging niet door.
In de eerste klasse C werd zaterdag niet gevoetbald.