nieuws

Federer slaat eerste ballen in Ahoy

ROTTERDAM - Roger Federer heeft zijn gezicht al laten zien in Ahoy. De veertigste editie van het ABN AMRO World Tennis Tournament gaat maandag pas van start, maar de absolute trekpleister van het ATP-toernooi stond zaterdagavond al op de baan. De tennisser uit Zwitserland trainde samen met de Rus Nikolaj Davydenko.
Aan de andere kant van het Sportpaleis werd de loting van de eerste ronde verricht door voormalig toptennisser Boris Becker. Hij koppelde Federer aan de relatief onbekende Grega Zemlja uit Slovenië. Zijn trainingspartner Davydenko neemt het op tegen Florian Mayer. De partij tussen Juan Martin del Potro en Gaël Monfils wordt bestempeld als het mooiste affiche van de eerste ronde.
Vorig jaar schreef Federer het toernooi op zijn naam. De huidige nummer twee van de wereldranglijst was in de finale te sterk voor Del Potro. In 2005 won de Zwitser, die met zeventien grandslamtitels het record van de meeste grandslamtitels in handen heeft, eveneens het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam.